Συνταγές
Πολύ λαχταριστά παξιμαδάκια κρουτόν για σαλάτες αλλά μπορείς να τα φας και σαν σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
220 γρ νερό χλιαρό
50 γρ ηλιέλαιο
30 γρ βούτυρο τύπου φυτινη ΦΥΤΙΚΗ η μαργαρίνη
30 γρ ζάχαρη
1 κουτ γλυκού αλάτι ..
30 γρ νωπή μάγια η 1,5 φακελάκι ξηρή
250 γρ σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά έκτος το αλάτι στο μίξερ .. ζυμώνουμε ελαφρά 20 δευτερόλεπτα και ρίχνουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε μία μαλακή σχετικά ζύμη για 6-7 λεπτά ,,αν κολλάει με λίγο ηλιέλαιο το βγάζουμε από τον κάδο στον πάγκο μας .. κόβουμε κομμάτια των 50 γρ ,, και τα πλάθουμε σε σχήμα κεμπάπ ..ξεκουράζουμε 2-3 λεπτά .. ετοιμάζουμε ένα μπολ με 1 ποτήρι νερό και ένα βαθύ μακρόστενο μπολ με το σουσάμι .
Πλάθουμε τα ζυμάρια μας σε κορδόνια 50 εκατοστά μήκος τα βουτάμε στο νερό και στο σουσάμι . βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικο χαρτί .. χαράζουμε στην μέση αν τα θέλουμε κριτσίνια η κόβουμε κάθε ένα εκατοστό για μικρά παξιμαδάκια η κρουτον όπως στην φωτογραφία και σκεπάζουμε με πετσέτα για 45-60 λεπτά της ώρας .
Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και τοποθετούμε ένα άδειο ταψάκι αυτά που αγοράζουμε με γαλακτομπούρικο από τα ζαχαροπλαστεία στο πάτωμα του φούρνου .
Όταν φουρνίζουμε βάζουμε στο άδειο ταψάκι που είναι στο πάτωμα 1/4 ποτήρι νερό η 3-4 παγάκια πριν κλείσουμε την πόρτα γρήγορα ..170 βαθμούς 15 λεπτά .
Συνεχίζουμε το ψήσιμό για άλλα 35-40 λεπτά στους 150 βαθμούς να γίνουν τραγάνα μέχρι το κέντρο .
Η Συνταγή είναι από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.