Συνταγές
Σπιτικό κουνελάκι στιφάδο – γίνεται λουκούμι – όλο αρώματα και γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1.500 γρ. κουνέλι
1 κούπα νες ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι,
1 ξυλάκι κανέλλας
μοσχοκάρυδο
μπαχαρι
4 γαρύφαλλα
1 φύλλο δάφνης
1 κρασοποτηρο κρασί
λίγο νεράκι
1.200 κρεμμύδια βιολογικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο…ελάχιστα το ζεσταίνουμε και βάζουμε μέσα το κουνελάκι σε κομμάτια το σωταρουμε καλά καλά και στη συνέχεια Ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές τα μαραίνουμε λίγο και τα σκόρδα και στη συνέχεια βάζουμε το πελτέ για να γλυκάνει.
Κατόπιν Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τη φλούδα..Όλα τα καρυκεύματα το νεράκι και το μαγειρεύουμε για περίπου 75′ να ψηθεί καλά..Αυτό θα το καταλάβετε εσείς στο δικό σας
Το αλάτι το Ρίχνουμε 15′ πριν το τέλος για να μη σφίξει το κρέας.
Στη συνέχεια βγάζουμε προσεχτικά το κρέας …Ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα κρεμμύδια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
Στην αρχή τα ανακατεύουμε μέσα στη σάλτσα..Και στη συνέχεια κουνάμε μόνο τη κατσαρόλα για να μη τα σπάσουμε .
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το κουνελάκι. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”