Συνταγές
Σοκολατόπιτα σιροπιαστή σε στυλ τούρτας, με πολύ άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά:
250 γρ βούτυρο ή βιτάμ
400 γρ ζάχαρη
4 αυγά
310 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ σόδα
500 ML φρέσκο γάλα
90 γρ κακάο σκόνη άγλυκο
2 κ.γ ξύσμα από πορτοκάλι
1 κ.γ. βανίλια ή 2 βανιλινες
Σιρόπι:
250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
30 γρ κακάο σκόνη άγλυκο
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Γλάσσο:
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
Από πάνω ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Εκτέλεση:
Στο μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις αυτά ενωθούν καλά.. προσθέτουμε το κακάο, το γάλα με τη σόδα ανακατεμένο μέσα τις βανίλιες το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι χωρίς να το χτυπήσουμε στο μίξερ αλλά το ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Το βάζουμε. Σε πυρεξ μακρόστενο ή σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 26 ή και 28..Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου 60′.
Για να δούμε εάν το γλυκό μας είναι έτοιμο καρφώνουμε στη μέση με μια οδοντογλυφίδα ή με καλαμάκι για σουβλάκι…Και εάν δε κολλάει είναι έτοιμο
Όταν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι…τα βάζουμε όλα σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 4′.
Τρυπάνε το γλυκό μας με μια οδοντογλυφίδα ,όλο το γλυκό και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας
Μόλις το απορροφήσει το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
2 ώρες πριν το κόψιμο. Φτιάχνουμε το ΓΛΑΣΟ..Στο οποίο μόλις ζεστάθηκε η κρέμα γάλακτος, φούσκωσε δλδ έβαλα μέσα τη κουβερτούρα σε κομματάκια. Την ανακάτεψα καλά με τη μαριζ και την άπλωσα επάνω στη σοκολατόπιτα.
Στο τέλος προσθέτουμε και το ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Αυτή είναι η κανονική δόση που έχουμε γράψει επάνω.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”