Συνταγές
Αφράτη τούρτα κώκ με βελούδινη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
180 γρ. Ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. βιταμ soft λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
1 1/2 κ.γ baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι 5 λεπτά να φουσκώσουν καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές με το μπέικιν και τη βανίλια.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε το βιτάμ ανακατεύοντας απαλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 26 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 περίπου λεπτά. (ή σε ένα ταψί οπότε θα χρειαστεί να κόψουμε στην μέση το παντεσπάνι. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα)
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 πρέζα αλάτι
160 γραμ. ζάχαρη
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
3 κρόκους αυγων (σε θερμ. δωμ.)
70 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γραμ. κόρν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα, την βανιλια και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα, προσθέτοντας το γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού βράσει και πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Κατόπιν την παγώνουμε καλά στο ψυγείο. Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε το κωκ, την χτυπάμε λίγο με το μίξερ να αφρατέψει.
Για την γκανας σοκολάτας.
125 γρ. Κουβερτουρα γάλακτος
125 γρ. Κουβερτούρα
200 γρ. Κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά,και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει ελαφρά.
Στήσιμο:
Βάζουμε σε μια πιατέλα το κάτω παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε, καλύπτουμε με την Γκανάς σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”