Συνταγές
Πολύ ωραία γλυκάκια – Ταρτάκια με κρέμα πατισερί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για τη βάση
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
μία πρέζα αλάτι και 30 γραμμάρια ζάχαρη
για την κρέμα πατισερί
500gr γάλα
2 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
μία βανίλια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο ξύσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη το ανακατεύουμε ρίχνουμε το βούτυρο ζυμώνουμε και τελευταία το αυγό ζυμώνουμε χωρίζουμε σε 12 με 14 ίση μερη την ζύμη ανοίγουμε με το χέρι και βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι cupcakes τα πατάμε να διαμορφωθούν στη φόρμα ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε να παγώσουν και έχουμε ετοιμάσει ήδη την κρέμα πατισερί, ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε τα αβγά το corn flour ,την ζάχαρη,ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο Το ξύσμα και τη βανίλια και την έχουμε βάλει στο ψυγείο με σελοφάν να είναι παγωμένη,γεμίζουμε τα ταρτακια
Διακοσμούμε με διάφορα φρούτα ή με ξηρούς καρπούς ή με ότι άλλο επιθυμουμε, καλή σας επιτ
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.