Συνταγές
Λεμονότουρτα – Πολύ ωραίο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα αλεύρι
-5 κτσ. χυμό λεμονιού
-5 αυγά
-1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
ΣΙΡΟΠΙ
-1/2 κούπα νερό
-1/2 κούπα ζάχαρη
-3 κτσ. χυμό λεμονιού
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
-5 κούπες νερό
-2 κούπες ζάχαρη
-2 κρόκους αυγών
-5 κτσ. χυμό λεμονιού
-ξύσμα από 2-3 λεμόνια
-100-120 γρ.κορν – φλάουρ
-1 κτσ. γεμάτη βούτυρο ή βιτάμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα, κοσκινίζουμε το αλεύρι, χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε απαλά τα μείγματα με σπάτουλα και ψήνουμε στον αέρα για 30 λεπτά σε ταψί 30 εκ. στους 160 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε δύο δίσκους.
Για την κρέμα
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε στο τέλος το βούτυρο. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο η κρέμα.
Εάν δεν έχουμε κάποιο τσέρκι να στήσουμε την τούρτα για να συγκρατήσει και την κρέμα καλύτερα, στήνουμε το γλυκό μέσα στο ταψί που ψήσαμε το παντεσπάνι.
Βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι κάτω και ρίχνουμε το μισό σιρόπι κρύο.
Στρώνουμε την μισή δόση κρέμας, επάνω το άλλο παντεσπάνι, το υπόλοιπο σιρόπι και τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
Αν θέλουμε διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ.
Η συνταγή είναι από Δήμητρα Ζαλοκώστα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..