Γλυκα
Εύκολα.. γρήγορα …και εκπληκτικά ρολάκια κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η κρέμα τυριού….τα απογειωνει!!!
Σούπερ φανταστικά ρολάκια κανέλας
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για τη ζύμη
-250 γρ. αλεύρι δυνατό ή για τσουρέκια
-50 γρ. ζάχαρι
-5 γρ. μαγιά στιγμής
-1/2 κτγ. αλάτι
-1 αυγό
-90 γρ. γάλα
-40 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
για τη γέμιση
-60 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ αγελαδινό
-100 γρ. καστανή ζάχαρι
-1 κτσ. κανέλα
-1/2 κτσ. κορν φλάουρ
κρέμα για το στόλισμα
-165 γρ. τυρί κρέμα
-60 γρ. ζάχαρι άχνη
-1 βανιλίνη
-6 κτσ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο ενός μίξερ, αδειάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρι, το αλάτι, το αυγό, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κάνουμε μπάλα και την βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπωλ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο να φουσκώσει.
Στη συνέχεια, παρασκευάζουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ σε ένα μπωλ το βούτυρο, την καστανή ζάχαρι, τη κανέλα και το κορν φλάουρ.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη τη ζύμη, αδειάζουμε την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα με την σπάτουλα, αφήνοντας ελεύθερες τις άκρες του φύλλου, τις οποίες βρέχουμε ελαφρώς με λίγο νερό.
Τυλίγουμε σε μορφή ρολό.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τις άκρες και κατόπιν το ρολό σε 8 ίσα κομμάτια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 25Χ35 εκ., και τοποθετούμε τα κομμάτια από το ρολό με την κομμένη πλευρά να πατάει στο ταψί.
Σκεπάζουμε το ταψί με πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστούν, σε ένα ζεστό σημείο.
Με ένα πινέλο, και με λιωμένο βούτυρο, αλείφουμε τα ρολάκια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς στον αέρα για 15 έως 20 λεπτά.
Μετά το ψήσιμο, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε το μίγμα για το στόλισμα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε ποσότητα πάνω στα ρολάκια από την κρέμα.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Tα “ρολάκια κανέλας” είναι έτοιμα!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ και ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι για περισσότερα:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!