Συνταγές
Ένα συκώτι λουκούμι μελωμένο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ ωραίος, ο μερακλίδικος μεζές !
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε αντικολλητικό τηγάνι βαθύ προσθέτουμε 1/2 φ. τσαγιού ελαιόλαδο και σωτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε μισό κιλό συκώτι μοσχαρίσιο, το αχνίζουμε και το σβήνουμε με τον χυμό ενός λεμονιού.
Προσθέτουμε μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά, 1 φλυτζάνι του καφέ νερό, το βράζουμε περίπου 10 λεπτά να απορροφηθεί το νερό, μένει με το λαδάκι.
Προσθέτουμε ρίγανη και είναι έτοιμο μαλακό μελομένο.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Αγαπημένο συκαλάκι γλυκό
Είναι να τα λιγουρευτείς!
Η συνταγή είναι από κ. Sofia Katsivelos– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-35 μικρά συκαλάκια
-1 κιλό ζάχαρη
-4 ποτήρια νερό
-μια πετρούλα γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε πέντε φορές τα συκαλάκια να ξεπικρίσουν, αφού τα τρυπήσουμε με το πηρούνι σε τρία διαφορετικά σημεία.
Την πρώτη φορά τα βράζουμε με την γαλαζόπετρα, και στην συνέχεια άλλες τέσσερις φορές.
Στραγγίζουμε τα συκαλάκια από το νερό που συγκρατούν μέσα τους, στίβοντάς τα απαλά.
Αυτά ζαρώνουν, αλλά μόλις μπουν στο νερό επανέρχονται.
Βάζουμε ένα γαρύφαλλο και ένα αμυγδαλάκι στο στόμιο τους.
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και αμέσως ρίχνουμε τα συκαλάκια.
Τα βράζουμε περίπου μία ώρα έως ότου το σιρόπι τους δέσει.
Τα αφήνουμε για ένα βράδυ να τραβήξουν το σιρόπι που χρειάζονται, και την επόμενη τα ξαναβράζουμε για δέκα λεπτά περίπου έως οτου το σιρόπι γίνει πυκνό και βελούδο.
Αποθηκεύουμε ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
Η συνταγή είναι από κ. Sofia Katsivelos– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.