Συνταγές
Σάλτσα ντομάτας χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα που έχουν οι έτοιμοι χυμοί!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-10 κιλά ντοματούλες ρομά
-2 κτσ. ανθό αλατιού (εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε χονδρό αλάτι)
-2 κτγ. γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις ντοματούλες, τις κόβουμε στη μέση, στίβουμε με τα χεράκια μας τα πολλά υγρά και σπόρια!
Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις ντοματούλες μας! Σουρώνουμε τα πολλά υγρά τους, με ένα απλό σουρωτήρι!
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα με τον ανθό αλατιού και τη λίγη ζάχαρη (προσέξτε πόσο πηχτός είναι ήδη, για να αποφύγουμε τη μεγάλη επεξεργασία)!
Με το που θα αρχίσει το μείγμα μας να βράζει, κατευθείαν το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (στον φούρνο τα βάζα ανοιχτά με τα καπάκια τους για 20 λεπτά στους 150 βαθμούς)!!!
Μπορεί η διαδικασία με τον τρίφτη να είναι λίγο χρονοβόρα και κουραστική ενδεχομένως, αλλά εμάς δε μας αρέσει το αποτέλεσμα που δίνει το μούλτι ή το ραβδομπλέντερ, επειδή γίνεται σαν πολτός και δε δίνει την κρουστή σάρκα που δίνει ο τρίφτης!!! Η γεύση αυτής της πανεύκολης σαλτσούλας είναι σα να έχουμε φρεσκοτρίψει ντοματούλα εκείνη ακριβώς τη στιγμή! Γιατί ουσιαστικά μόνο τη φέρνουμε σε βρασμό, δεν τη συμπυκνώνουμε βράζοντας για πολλή ώρα και κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας (για αυτόν τον λόγο και πετάμε τα πολλά υγρά της για να μη χρειαστεί βρασμό για πολλή ώρα και αλλάξει η γεύση της)! Πανεύκολη σαλτσούλα σα βάση για όλες τις μαγειρικές μας δημιουργίες! Διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 χρόνια. Μόλις ανοιχτεί μπαίνει στο ψυγείο και καταναλώνεται σε 1 εβδομάδα! Καλή επιτυχία σε όποια/όποιον την κάνει!
Η συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.