Συνταγές
Αυτή η σάλτσα ντομάτας είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορούμε να προσθέσουμε στα φαγάκια μας, χωρίς συντηρητικά και χημικά πρόσθετα!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κιλά ντομάτες ωριμασμένες
1 κουτ.σούπας ανθό αλατιού (εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε χονδρό αλάτι)
1 κουταλ.γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις ντοματούλες, τις κόβουμε στη μέση, στίβουμε με τα χεράκια μας τα πολλά υγρά και σπόρια
Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις ντοματούλες μας
Σουρώνουμε τα πολλά υγρά τους, με ένα απλό σουρωτήρι
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα με τον ανθό αλατιού και τη λίγη ζάχαρη
Με το που θα αρχίσει το μείγμα μας να βράζει κατευθείαν βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα (στον φούρνο τα βάζα ανοιχτά με τα καπάκια τους για 20 λεπτά στους 150 βαθμούς)
Η γεύση αυτής της πανεύκολης σαλτσούλας είναι σα να έχουμε φρεσκοτρίψει ντοματούλα εκείνη ακριβώς τη στιγμή
Γιατί ουσιαστικά μόνο τη φέρνουμε σε βρασμό, δεν τη συμπυκνώνουμε βράζοντας για πολλή ώρα και κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας (για αυτόν τον λόγο και πετάμε τα πολλά υγρά της, για να μη χρειαστεί βρασμό για πολλή ώρα και αλλάξει η γεύση της)
Πανεύκολη σαλτσούλα σα βάση για όλες τις μαγειρικές μας δημιουργίες! Διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 χρόνια. Μόλις ανοιχτεί μπαίνει στο ψυγείο και καταναλώνεται σε 1 εβδομάδα! Καλή επιτυχία σε όποια/όποιον την κάνει!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.