Συνταγές
Ψητές φτερούγες ή και μπούτια κοτόπουλο στο σκαροτήγανο σαν του ψητοπωλείου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η γεύση δεν περιγράφεται με τέτοια νοστιμιά
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
βαλουμε τά μπούτια κοτόπουλο σέ μπωλ με αλατοπιπερο θυμάρι, πάπρικα καπνιστή, και ελαιόλαδο. Στο ψυγείο για 1 ώρα για να μαριναριστει.
Ύστερα βαλουμε το σκαροτηγανο να κάψει, βάζουμε τα μπούτια με πλευρά προς την πέτσα. Αφήνουμε λίγο, γυρίζω και από την άλλη πλευρά.
Περιμένουμε λίγο για χρώμα, ξαναγυρίζω, χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 12 στο 2. Βάζουμε ένα καπάκι και μια πέτρα από πάνω, αφήνω για 17′.
Ύστερα γυρίζουμε πάλι από την άλλη πλευρά, ξανά καπάκι και πέτρα να τά πλακώνει αφήνουμε πάλι για 15′ και τότε τά βγάζω. Θέλω να ψηθούν πολύ καλά να μήν βγαίνει καθόλου αίμα. Επίσης πριν τά ψήσουμε τά χάραξουμε σέ δύο μέρη και από τις δύο πλευρές.
Για την σος του κοτόπουλου όπως στο ψητοπωλείο.
Χτυπάμε στο μουλτι για 2-3 μερίδες, 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο έβαλα εγώ όχι ηλιέλαιο, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι , 1 φλυτζανακι του καφέ χυμό φρέσκο λεμόνι , λίγο ρίγανη, αλατακι, και 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλευρακι γοχ.
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.