Συνταγές
Ωραίο γευστικό αποτέλεσμα για σιμιγδαλένιο χαλβά με μήλο σταφίδες και καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
1 κούπα λάδι
2 κούπες σιμιγδάλι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
1 κούπα πολτό μήλου – στο μούλτι πολτοποιούμε το μήλο καθαρισμένο και κομμένο με λίγο νερό για να βοηθήσουμε το μηχάνημα
1 κούπα καρύδια χοντρό σπασμένα
1 κούπα σταφίδες ξανθές
1 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Μετράμε και συγκεντρώνουμε τα υλικά μας κοντά μας, έτοιμα για την εκτέλεση, και λαδώνουμε το ταψάκι, που θα βάλουμε μέσα τον χαλβά μας.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, στο 7 με μέγιστη το 9, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε βαθύ, ευρύχωρο και αντικολλητικό τηγάνι, με βαρύ πάτο.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά μας στο 5, και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, και τα καρύδια, με ξύλινες κουτάλες, για 10 – 12 λεπτά.
Μόλις αλλάξει χρώμα το σιμιγδάλι, προσθέτουμε τις σταφίδες, και ανακατεύουμε για 1 -2 λεπτά.
Ρίχνουμε την κανέλα, όλη την ζάχαρη, και ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε πρώτα, την μια κούπα νερό, στην μέση του σκεύους.
Συνεχίζουμε, ρίχνοντας το υπόλοιπο νερό, και τον πολτό μήλου.
Μόλις πάρει βράσει, και πάνε σχηματιστούν οι πρώτοι «κρατήρες», χαμηλώνουμε την φωτιά μας, στο 2 με μέγιστη το 9 και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι όλο το νερό.
-Αν χρειαστεί σε αυτό το στάδιο αποσύρουμε τον χαλβά για λίγο από την φωτιά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε τον χαλβά στο λαδωμένο ταψί, τον στρώνουμε και τον πατάμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Περιμένουμε να κρυώσει, τον κόβουμε σε κομμάτια, και απολαμβάνουμε.
Σημείωση:
Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε 11/2 κούπα ζάχαρη Στέβιας, σε αναλογία με την ζάχαρη 1:2 αν θέλουμε, να μειώσουμε τις θερμίδες μας.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!