Γλυκα
Ένα κέικ παρακαλώ…. Υπέροχο και θεαματικό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κρόκοι
90γρ ζάχαρη
100γρ γάλα
50γρ σπορέλαιο
150γρ αλεύρι
4γρ μπεϊκιν παουντερ
Ξύσμα από λεμόνι
Αυτή είναι για κίτρινη στρώση
5 σσπραδια
90γρ ζάχαρη
50γρ γάλα
50γρ σπορέλαιο
150γρ αλεύρι
4γρ μπεϊκιν παουντερ
20γρ κακάο σκόνη
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπαμε κρόκοι με ζάχαρη πολύ καλά περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε σπορέλαιο και με απαλές κίνησες ανακατευουμε μετά μισο αλεύρι πάλι ανακάτεμα μετά το γάλα και στο τέλος το υπόλοιπο αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπαμε 5 ασπράδια 1λεπτο προσθετουμε ζάχαρη λίγα λίγα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε με τη σειρά σπορέλαιο,μισά αλεύρι, γάλα, υπόλοιπο αλεύρι.
Στην φόρμα αδειάζουμε μισή κίτρινη ζύμη και πασπαλίζουμε με κακαο μετά άσπρη και πάλι κοσκινιζουμε με κακάο και επάνωλαμβανουμε την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να δοκίμασεις τώρα αυτό το νοστιμότατο κέικ 2 υλικών.. Θα το λατρέψεις!
ΥΛΙΚΑ
- 3 αβγά
- 495 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Χωρίστε τα αβγά και βάλτε τα ασπράδια στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείτε.
- Ανάψτε το φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου
- Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
- Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα τους κρόκους των αβγών και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ωραία και σφιχτή μαρέγκα
- Ρίξτε το 1/3 της μαρέγκας μέσα στο μείγμα με τη σοκολάτα και τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί
- Μετά ρίξτε και την υπόλοιπη μαρέγκα, σε δύο δόσεις και ανακατέψτε το ίδιο
- Τοποθετήστε στο ταψάκι σας λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το μείγμα
- Ψήστε για 30-40 λεπτά