Συνταγές
Γευστικότατα και απολαύστικα.. κοκκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
40 γραμμάρια κορν φλάουρ 350 γραμμάρια γάλα 150 κρέμα γάλακτος μία βανίλια ένα αυγό και τρεις κρόκους 80 γραμμάρια ζάχαρη
αφήνουμε στην κατάψυξη για μία ώρα στη συνέχεια Βάζουμε 6 ασπράδια αυγών με 40 gr ζάχαρη χτυπάω να γίνουν μαρέγκα αδειάζουμε σε ένα μπολάκι
βάζουμε στον κάδο 6 κρόκους με 100 γραμμάρια ζάχαρη προσθέτουμε την μιση μαρέγκα ανακατεύουμε και βάζουμε 125 γραμμάρια αλεύρι μία βανίλια 50 γραμμάρια κορν φλάουρ ανακατεύουμε και βάζουμε την υπόλοιπη μαρέγκα
τα βάζουμε σε χωνί στο ταψί Το ψήνω για 12 λεπτά στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε και το σιρόπι 40 γραμμάρια νερό και 40 γραμμάρια ζάχαρη τα περνάω μόνο από κάτω
βάζουμε την κρεμούλα το καπάκι μία ώρα κατάψυξη για το γκαναζ 200 γραμμάρια κουβερτούρα με 100 γραμμάρια γάλα ανακατεύω Και τα περνάμε από πάνω
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υγρή σοκολατόπιτα Σο..κολατοκόλαση !!!
Υλικά συνταγής
5 αυγά
250 γρ. μαλακό βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3/4 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σούπας. κακάο
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι.
Βρέχουμε και τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγουμε και το στρώνουμε στο ταψί. .
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15′. ΜΟΝΟ
Όταν το βγάζουμε από το φούρνο είναι αρκετά υγρό.
Όσο κρυώνει σφίγγει αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό.
Σερβίρουμε με παγωτό αν θέλουμε .
Στολίζουμε με σαντιγί χρησιμοποιόντας κορνέ να βγεί με σχεδιάκι .Καλή επιτυχία!!
ΠΗΓΗ