Συνταγές
Ωραιότατο γεύμα! Σπανακόρυζο στο ταπεράκι του 20άλεπτου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Βγάζει 4 βαθιά πιάτα κανονικού μεγέθους
Υλικά:
350 γραμ. έτοιμο σπανάκι κομμένο και πλυμένο από το σούπερ
250 γραμ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι κομμένο στο μηχάνημα με τα μαχαίρια
Μαϊντανό
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες – με μαχαίρι σαν φρούτο – και κομμένες σε καρέ
1 σφηνάκι κρασί γλυκό κόκκινο
1/4της κούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σ. επιπλέον για το σερβίρισμα
Πιπέρι από μύλο
4 κουτάλες της σούπας ζωμό ζεστό – τον έχουμε σε κατσαρολάκι διπλά μας
4 κουτ. σ. Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Σε ανοιχτό πλατύ και βαθύ αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθεί, χωρίς να καεί.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να «βραχεί» από το ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, και μια κουτάλα από τον ζωμό.
Περιμένουμε να πιει τα υγρά του το ρύζι, και συνεχίζουμε προσθέτοντας με αυτήν την λογική και τον υπόλοιπο ζωμό.
Στην τελευταία κουτάλα ζωμό, προσθέτουμε το σπανάκι, τμηματικά σε 2-3 δόσεις ανακατεύοντας, έτσι ώστε να μειωθεί ο όγκος του κάθε φορά, μέσα στο φαγητό.
Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον ανθό, τρίβουμε πιπέρι, ανακατεύουμε, και δοκιμάζουμε.
– δεν θέλουμε να είναι πολύ αλμυρό λόγο της παρμεζάνας.
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο που κρατήσαμε για τα τέλος, την παρμεζάνα, και αφήνουμε το φαγητό να ησυχάσει, 2 λεπτά πριν το απολαύσουμε, η αν δεν προλαβαίνουμε, το μεταφέρουμε σε ταπεράκι παρέα μαζί μας στην δουλειά η αν περισσέψει μας περιμένει στο ψυγείο, να το ζεστάνουμε στο micro.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.