Συνταγές
Ωραιότατα ρεβίθια κοκκινιστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γραμ. ρεβίθια μουλιασμένα 24 ώρες με 1 κουτ. γλ. Μαγειρική σόδα μέσα
2 κρεμμύδια ξερά κόκκινα γλυκά κομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης ξεσποριασμένη και κομμένη
300 γραμ. χυμό ντομάτας – 1 ντομάτα στο μπλέντερ
Μισή κούπα ελαιόλαδο
3-4 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλ. Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
1/2κουτ. γλ. Πάπρικα καυτερή σε σκόνη
1 κουτ. γλ. Κύμινο σε σπόρους τριμμένο σε γουδί
1 κουτ. γλ. Δενδρολίβανο ξερό τριμμένο σε γουδί
1-2 πρέζες ανθό αλατιού
350 γραμ. νερό από βραστήρα για τα ρεβίθια
Εκτέλεση:
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά κοντά μας. Ξεπλένουμε καλά τα μουλιασμένα ρεβίθια, και τα βάζουμε με νερό στην χύτρα.
Μόλις πάρουν βράσει, ξαφρίζουμε, προσθέτουμε 2 – 3 δαφνόφυλλα, κλείνουμε την χύτρα, και μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, χαμηλώνουμε την φωτιά μας, και μαγειρεύουμε τα ρεβίθια, 25 λεπτά.
Θέλουμε να «στέκονται», γιατί θα τα αφήσουμε να δέσουν, μέσα στην σάλτσα, την οποία ξεκινάμε, να φτιάχνουμε ευθείς αμέσως, σε άλλο σκεύος, σοτάροντας τα κρεμμύδια, στο 6 με μέγιστο το 9, μαζί με δύο κουτ. σ. από το ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν, και γυαλίσουν, προσθέτουμε την γλυκιά πάπρικα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατίζουμε, και συνεχίζουμε, προσθέτοντας την πιπεριά, ανακατεύουμε να σωταριστούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε το κύμινο, τον χυμό ντομάτας, ένα φύλλο δάφνης ακόμη, και σιγοβράζουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανοίγουμε την χύτρα, βγάζουμε, και πετάμε τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε τα ρεβίθια με την σάλτσα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να σιγοβράσουν, 5 -7 λεπτά ακόμη, όλα μαζί για να χυλώσουν. Δοκιμάζουμε, μήπως χρειάζονται αλάτι, βγάζουμε το φύλο δάφνης, πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα, τέλος το δενδρολίβανο, και το φαγητό μας, είναι έτοιμο.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.