Συνταγές
Ωραιότατα γεμιστά με ρύζι και τυρί φέτα – καλοφτιαγμένα, καλοψημένα και νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5 ντομάτες
3 πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
9 κ.σ. ρύζι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κολοκυθι
200γρ φέτα
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε φετες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε καπάκι από την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε καπάκι κι από την ντομάτα και με κουτάλι, αδειάζουμε σε μπολ τη ψίχα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση. Βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα της ντοματας. Προσθέτουμε το κολοκύθι, τα κρεμμύδια και τ’ αλέθουμε.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τη φετα τριμμενη σε κομματια και γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.
Βάζουμε στο πυρεξ μέσα και τις πατατουλες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε. Τα περιχύνουμε με σάλτσα, ελαιόλαδο, καλυπτουμε με κόλλα ψησίματος και αλουμινοχαρτο
τα ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτα περιπου στους 180 βαθμούς. Ανοίγουμε στο τέλος να παρουν χρώμα.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.