Συνταγές
Οι πιο τέλειες σπιτικές χυλοπίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο ή για όλες τις χρήσεις 100γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό ,1 κ.γ.κοφτό αλάτι, 100-150 γραμμάρια γάλα κατσικίσιο ή φρέσκο πλήρες. 4 αυγά χωριάτικα (αν υπάρχουν).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε.Κανουμε μια λακκούβα στην μέση και ριχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το σύρμα. Ζυμώνουμε να ανακατευτούν τα υλικά μας. Μετά ριχνουμε το κρύο γάλα σιγά, σιγά (Το οποίο γάλα έχουμε βράσει και αφήσει να κρυώσει καλά) ίσως το πάρει όλο ίσως όχι.
Η ζύμη ούτε μαλακιά, ούτε σκληρή να υπολογίσετε να μπορεί να ανοιχτεί φύλλο λεπτό.
Ανοίγουμε φύλλα λεπτά με νισεστέ (κορν φλαουρ), και τα απλώνουμε σε καθαρό σεντόνι για μισή ώρα.
Μετά τα βάζουμε στον πλάστη όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο, τους ριχνουμε ανάμεσα λίγο κορν φλαουρ να μην κολλήσουν. Κόβουμε τα φύλλα στην μέση και πάλι και έχουμε ένα τέταρτο του μεγέθους των φύλων ( φωτογραφία).Κόβουμε μέχρι κάτω λωρίδες με την βοήθεια ενός χάρακα, για να γίνονται ίδιες οι λωρίδες.
Μετά γυρνάμε τον πλάστη και κόβουμε κάθετα σε τετραγωνάκια. Μόλις τελειώσουν όλα, τα ανακατεύουμε, τα απλώνουμε στο σεντόνι και τα αφήνουμε 20 μέρες, ανακατεύοντας που και που. Εν τω μεταξύ μπορούμε να τα μαγειρεύουμε και πριν στεγνώσουν.
Πολύ νόστιμα, μπορείτε να αφαιρέσετε το σιμιγδάλι και να βάλετε όλο αλεύρι.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Xristina Xristidi-Xatzidaki – “Τέμενη αγαπημένη.”.