Συνταγές
Δεν περιγράφεται η γεύση της! Χουρμαδότουρτα που λιώνει στο στόμα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
350 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
350 γρ καρύδι
5 μεγάλα αβγά( μόνο τα ασπράδια)
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική(200 γρ)
1 φλ. αχνη ζάχαρη(130 γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 βανιλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
700 γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβω τους χουρμάδες και τα καρύδια με το μαχαίρι….δεν τα βάζω στο μπλέντερ γιατί δεν θέλω να λιώσουν. Ανακατεύω τους χουρμάδες με τα καρύδια μαζί καλά για να μην κολλάνε μεταξύ τους οι χουρμάδες.
Στον κάδο του μίξερ βάζω τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι και χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα.
Όταν η μαρέγκα μας αφρατεψει αρχίζω να ρίχνω βροχηδον την κρυσταλλική ζάχαρη . Έπειτα κουταλιά κουταλιά προσθέτω και την άχνη.
Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να έχω μια πολύ πολύ σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτω τις βανιλιες και λίγο λίγο το κονιάκ. Χτυπάω να ενσωματωθούν.
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω μέσα στη μαρέγκα τους χουρμάδες με τα καρύδια.
Με μια μαριζ ανακατεύω απαλά να ενσωματωθούν όλα τά υλικά
Παίρνω ένα ταψακι 32 εκ. το βουτυρωνω και στρώνω καλά μια λαδόκολλα!!! Βάζω το μίγμα μου μέσα και το στρώνω καλά.
Ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αεροθερμο για 25-30 λεπτά περίπου. Θα πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρωμα το γλυκό μας. Ελέγχω με ενα μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό.
Αφήνω να κρυώσει το γλυκό καλά και το γυρίζω σε μια πιατελιτσα.
Βγάζω προσεκτικά την λαδόκολλα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με μια κ.σ άχνη σε σαντιγί και γαρνιρω το γλυκο.
Πασπαλιζω με επιπλέον καρύδι χουρμάδες και λίγη σοκολάτα τριμμένη
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.