Σουπες
Πολύ ωραία λαχταριστή.. μα πάνω απόλα υγειινή χορτόσουπα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 ρίζες σπανάκι
1 πατάτα σε κύβους
1 κρεμμύδι σε κύβους
1 καρότο σε λεπτές φετούλες
Σέλινο και μαϊντανό
Μία κνορ κοτόπουλο, αλάτι και ελαιόλαδο
2 κουταλιές σπιτική σάλτσα, ή αλλιώς μία ντομάτα
2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ Κριθαράκι και λεμόνι για το πιάτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι κοβουμε όλα τα υλικά σε κύβους
Κόβουμε το σπανάκι το μαϊντανό και το σέλινο, ριχνουμε το ελαιόλαδο αλάτι την κνορ και τη σάλτσα
Βάζουμε νεράκι και άφηνουμε να βράσουν τα υλικά; προς το τέλος ριχνουμε κριθαράκι
μόλις έβρασε βάζουμε με μπόλικο λεμονάκι στο πιατο
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Θαυμάσια χορτόπιτα σε μπαστουνάκια καλοφτιαγμένη και νόστιμη, με ωραία γέμιση και τραγανό χειροποίητο φύλλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλακι αλάτι 5 κουταλιές της σούπας λάδι 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε σε μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκούραστη για μια ώρα. Γέμιση σπανάκι λαπατα παζια τσουκνίδα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα πράσο μαϊντανό άνηθο.
Τα τρίβουμε με αλάτι να πέσει ο όγκος τους ρίχνουμε λάδι τα ανακατεύω να πάει παντού. Όπως είναι διπλό το φύλλο ρίχνουμε λίγο λάδι τα ανάλογα χόρτα και τυλίγουμε
Ρίχνουμε λάδι από πάνω και ψήνουμε αντιστάσεις στους 230 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βουλα Πολυζου- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”