Συνταγές
Χανούμ Σεκέρ Μπουρέκ με τραγανό φύλλο κρούστας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό φύλλο κρούστας
3 κούπες γάλα
½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
½ κούπα ζάχαρη
¼ κούπα βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες
¾ κούπας αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
¾ κούπας αλεσμένα αμύγδαλα ασπρισμένα
½ κούπα λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα
Για το σιρόπι
1½ κούπα νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, ώσπου να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα μαζί με τα φυστίκια και τ’ αμύγδαλα. Κόβουμε τα φύλλα κατά μήκος στη μέση. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε κάθε μισό φύλλο στα δύο.
Ξαναβουτυρώνουμε. Βάζουμε στη μία άκρη 1-2 κουταλιές κρέμα, διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές επάνω από αυτή, ξαναβουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά και βάζουμε τα μοουρεκάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180°C 30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί επί 5 λεπτά. Περιχύνουμε τα μοουρεκάκια με το ζεστό σιρόπι μόλις βγουν από το φούρνο
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.