Συνταγές
Τι ωραίος λαχταριστός Χαλβάς Φαρσάλων! Μπουκιά και συχώριο είναι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 ποτήρι νισεστε (250 γρ να είναι) , 3 ποτήρια νερό, μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό μέλη, 100γρ βούτυρο(αλό γεύση με το βούτυρο, δοκίμαστε και θα με θυμηθείτε).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Ανακατεύουμε το νισεστέ, με το νερό καλά με ένα σύρμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μέλι στο τέλος, ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη, ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Σερβίρουμε χλιαρό, εμάς μας αρέσει ζεστό με λίγο κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για απλό και λιτό χαλβά σιμιγδαλένιο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ασπα φλωρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
3 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό, 1 κούπα του τσαγιού σπορέλαιο, 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές, σιρόπι 5 κούπες του τσαγιού νερό, 1 βανιλια, 2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βράζουμε το σιρόπι στο τέλος ρίχνουνε την βανίλια και τις σταφίδες, βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να πάρει χρώμα το ανακατεύουμε καλά να μην καεί
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε σινεχια το κατεβάζουμε από την φωτιά
Βάζουμε μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει και το κανουμε ότι σχέδιο θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα όταν κρυώσει καλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ασπα φλωρου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”