Συνταγές
Φύλλα ζύμης γεμισμένα με κεμπαπ από κοτόπουλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ξεχωριστή συνταγή για κεμπάπ με κοτόπουλο. Το πιάτο αυτό αποτελεί έκπληξη σε κάθε τραπέζι που θα κάνετε στο μέλλον!Η συνταγή είναι για 4 άτομα.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
700 γραμμάρια φιλέτο στήθους κοτόπουλου
50 ml ελαιόλαδο
2 πράσινες πάπρικες απαλές
2 πράσινες πιπεριές πικάντικες
2 κόκκινες πάπρικες
2 κρεμμύδια
0.25 κουταλάκι αλάτι
1 δόση πιπέρι
0.5 TL κουταλάκι θρούμπι
0.25 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
Για την σάλτσα γιαουρτιού
600 γραμμάρια γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο
0.25 κουταλάκι αλάτι
1 δόση πιπέρι
Για την σάλτσα βουτύρου
3 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά σκόνη πάπρικας
1 κουταλάκι νιφάδες τσίλι
Επιπλέον
6 φύλλα ζύμης Yufka
400 ml Ζωμός κοτόπουλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την γέμιση, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πάπρικες και τις κόβουμε σε κύκλους.Τα κρεμμύδια αφού ξεφλουδιστούν και το κοτόπουλο, θα πρέπει να κοπούν σε μικρούς κύβους.
Σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε τα κρεμμύδια για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις κομμένες πάπρικες και για 4 περίπου λεπτά τα αφήνουμε να ψηθούν.Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήνουμε να ψηθούν τόσο όσο να δούμε το ζουμί του κρέατος να βγαίνει. Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα με την επιθυμία μας διάφορα καρυκεύματα όπως, αλάτι, πιπέρι, τσίλι ή θρούμπι αφήνοντας το κοτόπουλο να ψηθεί για λίγο ακόμα.Προτιμήστε προθέρμανση φούρνου σε διαμόρφωση θέρμανσης πάνω-κάτω στους 200 βαθμούς.
Μοιράζουμε συμμετρικά στα δύο τα φύλλα της ζύμης Yufka και βάζουμε σε αυτά τα φύλλα περίπου 3 κουταλάκια από την γέμιση του κοτόπουλου κατά μήκος του φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε τα φύλλα.
Σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί μαγειρικής ή φύλλο συνεχούς ψησίματος, βάζουμε τα τυλιγμένα φύλλα Yufka το ένα δίπλα στο άλλο σε φούρνο που ήδη έχει προθερμανθεί για περίπου 20 έως 25 λεπτά, έως ότου αυτά γίνουν αφράτα. Απλώνουμε τον ζωμό του κοτόπουλου στα τυλιγμένα φύλλα Yufka μετά το ψήσιμο ή τα βυθίζουμε στον ζωμό, αφήνοντας τα για λίγο ώστε να πάρουν ζωμό.
Ανακατεύουμε το τριμμένο σκόρδο με το γιαούρτι σε ένα δοχείο και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.Η σος γιαουρτιού είναι έτοιμη.