Γλυκα
Το σοκολατένιο γλυκό του πενταλέπτου που κάνεις πολλές φορές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γλυκό σοκολατένιο του πενταλέπτου που θα το τιμήσεις δεόντως! Τρέχουμε κουζίνα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
40 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
60 γρ. κουβερτούρα 52% σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. ζάχαρη
40 γρ. γάλα
90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
σιρόπι σοκολάτας
σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, βάζοντας σε ένα μπολ το βούτυρο, και την κουβερτούρα. Έπειτα το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν τα υλικά. Αφού βγάλουμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με ένα πιρούνι για να λιώσουν τελείως το βούτυρο και η κουβερτούρα.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι. Συμπληρώνουμε το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσουμε στο μπολ το αλεύρι. Χρησιμοποιώντας τη μαρίζ, ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σε ένα βαθύ πλαστικό τάπερ, βάζουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το μίγμα που φτιάξαμε. Με τη μαρίζ το απλώνουμε στον πάτο του τάπερ πάντα επάνω στην λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
Συνεχίζουμε και βάζουμε το τάπερ στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800W για 2 λεπτά. Μετά, βγάζουμε το τάπερ και αφήνουμε να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το αφαιρούμε και το απλώνουμε μαζί με τη λαδόκολλα στο τραπέζι.
Με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε προσεκτικά τα περισσεύματα στις 4 πλευρές του γλυκού και βάζουμε το γλυκό σε ένα πιάτο χωρίς τη λαδόκολλα.
Ρίχνουμε επάνω στο γλυκό σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή έχει ολοκληρωθεί και το γλυκό είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία!
Δες την συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Δες μερικά ακόμη γλυκά!