Συνταγές
Φασόλια με σπανάκι στο φούρνο – Ωραιότατο φαγητό και σίγουρα νοστιμότατο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Katerina Kostanasiou-Tatsi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500γρ. φασόλια μέτρια
1 κιλό σπανάκι φρέσκο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
6 ώριμες ντομάτες κομμένες κονκασέ
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση :
Μουσκεύουμε από βραδύς τα φασόλια σε κρύο νερό. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με κρύο νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 30-35 λεπτά, ξαφρίζοντας κατά διαστήματα. Όταν μαλακώσουν κατεβάζουμε από τη φωτιά τα στραγγίζουμε αλλά κρατάμε το ζουμί τους. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο πυρέξ.Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το σπανάκι ίσα-ίσα να μαραθεί. Το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ. Προσθέτουμε στο πυρέξ τα φασόλια,τις ντομάτες, ζουμί από τα φασόλια τόσο όσο να σκεπάζει τα υλικά καλά, αλάτι και πιπέρι.
Αν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά προσθέστε στο πυρέξ 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά.
Ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά από το φαγητό. Στο τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.+
Καλή επιτυχία σε όποιον την φτιάξει..
Νόστιμη συνταγή από “Katerina Kostanasiou-Tatsi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”