Συνταγές
Φανταστική τούρτα με 3 γεύσεις για τα πιο ευτυχισμένα γενέθλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για ταψί στρόγγυλο διάμετρο 26 εκ
ΥΛΙΚΑ:
• 8 αυγά
• 1 1/2 ζάχαρη
• 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 φακελάκι baking powder(20 γρ.)
• 2 βανίλιες
• 2 κ.σ. κακάο διαλυμένες σε 6 κ.σ. χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το διαλυμένο κακάο και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα στέρεα υλικά σαν βροχή στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από κάτω προς τα πάνω προσέχοντας να μη φύγει ο αέρας! Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30-40 λεπτά. Όχι παραπάνω!
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα (με το ταψί). Μέτα από 15 λεπτά το βγάζουμε από το ταψί και το αφήνουμε στη σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.
Σιρόπι.
150 ml νερό και 150 γρμ ζάχαρη το οποίο και βράζουμε 2 με 3 λεπτά. 50 ml κονιάκ όταν κρυώσει.
Υλικά για γέμιση κρέμας φυστίκι
• 300γρ. Κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
• 150γρ. πάστα φιστίκι Αιγίνης
• Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και προσθέτουμε την πάστα φυστίκι
DRIPS
• 180 γρμ λευκή σοκολάτα
• 60 – 80 ml κρέμα γάλακτος Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα ψιλοκομένη και ανατεύουμε να λειώσει.
• Χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
• 200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη,
• 1 φλ. κρέμα γάλακτος, ( με 200 ml )
• 1 κ.γ κονιάκ
1 (από τα 2 φακελάκια που έχει η συσκευασία της μους) φακελάκι μους βανίλιας Γιώτης + το ανάλογο γάλα.
• Ετοιμάζετε τη μους λευκής σοκολάτας:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σε ένα βαρύ κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Προσθέτετε μέσα το κονιάκ αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει και ύστερα το βγάζετε από το ψυγείο προσθέτετε το την κρέμα μους βανίλιας Γιώτης και το χτυπάτε με το σύρμα για να αφρατέψειι και να γίνει μια δεμένη μους.
ganache σοκολάτας:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
120 γρμ ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ λικέρ baileys
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία τη κομματιασμένη σοκολάτα και προσθέτουμε και τη κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε αφαιρούμε από την φωτιά και στο τέλος ρίχνουμε το baileys
200 γρμ σαντιγί για την επικάλυψη
Για την κρέμα σοκολάτας
• 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 150 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
• 1 κ.σ . κακάο κοσκινισμένο
• 1 βανίλια
• 100 γρ. κρέμα γάλακτος
• 120 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα
Ζεσταίνουμε τα100 γρμ κρέμας γάλακτος αποσύρουμε από την φωτιά , προσ θέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει.
Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας.
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το κακάο με την βανίλια ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την λειωμένη κουβερτούρα. Στο σημείο αυτό εάν σας βγεί πολύ δεμένη η κρέμα προσθέτετε εάν θέλετε λίγη κρέμα γάλακτος με το μάτι. (50 ml)
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 4 δίσκους .
Με την σειρά που τα γράφω τα επίπεδα της τούρτας έτσι θα τοποθετηθεί στον δίσκο ή την πιατέλα. Δεν θα την τουμπάρετε ανάποδα , διότι θέλουμε στην βάση της τούρτας να είναι η κρέμα σοκολάτας.
Βάζουμε τον 1ο δίσκο παντεσπάνι σιροπιάζουμε και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας .
2ος δίσκος παντεσπάνι, σιρόπιασμα , ρίχνουμε την μισή ganache προσθέτουμε την κρέμα φυστίκι, και ρίχνουμε την υπόλοιπη ganache.
3ος δίσκος παντεσπάνι, σιρόπιασμα ,κρέμα μους λευκής σοκολάτας.
Με τον 4ο δίσκο παντεσπάνι καλύπτουμε την τούρτα μας και το σιροπιάζουμε.
Παγώνουμε την τούρτα για μερικές ώρες. Εγώ την έκανα από το προηγούμενο βράδυ και επομένη το πρωί την ολοκλήρωσα.
Όταν παγώσει για να μπορέσουμε να την δουλέψουμε την βάζουμε στην πιατέλα ή τον δίσκο. Καλύπτουμε με σαντιγί που προηγουμένως είχα χρωματίσει. Παγώνω για μια ώρα . Την ξανά βγάζω ρίχνω προσεκτικά το drip το οποίο και χρωματίσει . Περιμένω να σταθεί για λίγο. Από εδώ και περά η διακόσμηση είναι κατά βούληση.
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.