Υλικά
300-400 γρ. έτοιμα σαβαγιάρ
500 γρ. μαλακό τυρί mascarpone ή τύπου Philadelphia
200 γρ. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
4 κρόκοι αυγού
250 γρ. γάλα
1 φλιτζάνι του καφέ δυνατό espresso ή 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
70 γρ. κονιάκ ή κρασί
κακάο
Εκτέλεση
Σ” ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη καλά και προσθέτουμε και το μαλακό τυρί.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα σιγά σιγά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα με τον καφέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλλάζουμε σκεύος. Ρίχνουμε το κρασί ή το κονιάκ και βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα.
Τα τοποθετούμε σ’ ένα επίπεδο ταψί ή πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσουμε την επιφάνεια. Αδειάζουμε όλη τη κρέμα πάνω από αυτά και καλύπτουμε τη κρέμα με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ με τον ίδιο τρόπο ή βάζετε τη μισή κρέμα τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με τα κακάο. Το γλυκό αυτό είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2-3 ημέρες.