Συνταγές
Υπέροχο κέικ σοκολάτας με εξαιρετικό σοκολατένιο γλάσο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά για το κέικ
1 3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ
3/4 κούπας κακάο
2 κούπες ζάχαρη
1 κ.γ baking powder
2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ. αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
1 κούπα καφέ espresso ή ζεστό νερό
1 κούπα βουτυρόγαλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γλάσο
1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα κακάο
1/3 κούπας βουτυρόγαλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
3 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 23x33cm ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι, το baking powder και την σόδα.
2. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά, τον καφέ (ή το ζεστό νερό), το βουτυρόγαλα, το ηλιέλαιο και την βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Το μείγμα θα είναι αρκετά υγρό.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40-50 λέπτα. Στα 40 λεπτά κάνουμε δοκιμή με μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει από το κέντρο σχεδόν στεγνή. Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
για το γλάσο
1. Σε ένα μεγάλο μπρίκι ή τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, το κακάο και το βουτυρόγαλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
2. Ανακατεύουμε που και που να ενωθούν τα υλικά.
3. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια και 1-1 τις κούπες την ζάχαρη. Αναλόγως το γούστο μας αφαιρούμε ποσότητα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.
4. Αφού το κέικ έχει κρυώσει τουλάχιστον 20 λεπτά απλώνουμε το γλάσο. Αφήνουμε το γλυκό μας για 1 ώρα να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”