Συνταγές
Υπέροχη μαρμελάδα φράουλα πολύ ωραία δεμένη με ωραίο κατακόκκινο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
750 γρ ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτελεση
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες,αφαιρουμε το κοτσανακι τους και τις κοβουμε στη μέση ή και πιο μικρές αν είναι πολύ μεγάλες.
Τις βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο κατά προτίμηση….εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Σε μετρια φωτιά ανακατεύουμε αρχικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να κατεβάσουν τα υγρά τους οι φράουλες.
Έπειτα σε δυνατή φωτιά βράζουμε για 20 λεπτά περιπου μέχρι να δέσει η μαρμελαδα μου.
Προς το τέλος του βρασμου πατάμε λίγο τις φράουλες έτσι ώστε να μείνουν και μικρά κομμάτια .
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνιου και αφήνουμε να πάρει ένα δυο κοχλους.
Πλένουμε σχολαστικά τα βαζάκια μου και τα αποστειρώνουμε μαζι με τα καπάκια τους στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά.
Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα μέσα στα βάζα και κλείνουμε καλά.
Γυρίζουμε ανάποδα και αφήνω να κρυώσουν.
Φυλάμε σε δροσερό σκιερό μέρος.
Για να διατηρήσει η μαρμελάδα μας το χρώμα και το άρωμα της αναλλοίωτο ……δεν προσθέτουμε καθόλου νερό…..
Βράζουμε και δένουμε τη μαρμελάδα γρηγορα σε δυνατή φωτιά….
Όσο περισσότερο τη βράζουμε τόσο χάνει σε χρώμα και άρωμα
Αυτό ισχύει για όλα τα φρούτα που θα επιλέξετε να κάνετε μαρμελάδα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.