Συνταγές
Υπέροχη και καταπληκτική ιδέα για χριστουγεννιάτικο δεντράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ 500 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,1 φακελακι ξερη μαγια και 2 κουταλιες της σουπας ζαχαρη και τα ανακατευουμε με τα χερια
Σε μεγαλυτερο μπολ βαζουμε 200. ml γαλα φρεσκο ζεστο,100 ml σπορελαιο, 1 αυγο,200 γραμμαρια.ζαχαρη,1 βανιλια και τα ανακατευουμε με πηρουνι
Στην συνεχεια παιρνουμε κουταλια κουταλια αλευρι και ριχνουμε στο μιγμα και ανακατευουμε με πηρουνι!Μολις γινει πηχτος χυλος σταματαμε με το πηρουνι και ζυμωνουμε με τα χερια αλλα ριχνοντας το αλευρι χουφτα χουφτα!Θελουμε πολυ αφρατη ζυμη
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο και την ζυμωνουμε 3 λεπτα!Την τοποθετουμε σε μπολ την σκεπαζουμε για 2 ωρες!!!Στην συνεχεια την μεταφερουμε παλι στον παγκο μας και την πλαθουμε ενα μεγαλο ρολο
Κοβουμε 16 κομματια τα οποια να ειναι 60γραμμαρια το καθενα!Τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο,η λαδωμενο,η κσι σε λαδοκολα στο ταψι σε σχημα δεντρου!Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!Τελος το αλοιφουμε με κροκο αυγου και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεσαια σχαρα αντιστασεις για 25 λεπτα φυσικα τον φουρνο
Οταν το βγαλουμε και εχει κρυωσει κοβουμε στην μεση την καθε μπαλιτσα και τοποθετουμε μαρμελαδα,η και μερεντα και πανωνσαντιγυ η και τιποτα !Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.