Συνταγές
Υπέροχα τραγανή και λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα – το κρακ στο φύλλο, όταν την κόβεις, είναι άλλο πράγμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι, 1 κ.γλ.μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το ασπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τα βάζουμε αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο: αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για περίπου 40 λεπτά, έκανα πέντε μπαλάκια , άνοιξα πέντε φύλλα , βαζουμε τρία κάτω , λαδωνοντας λίγο ανάμεσα, μετά τη γέμιση και μετά άλλα δυο φύλλα πάνω , πάλι δαλωνοντας ανάμεσα
Τα φυλλα πάντα τα βάζουμε ζαρωμενα, να έχει αέρα ανάμεσα , να ψηθει καλά
Την περναμε με λαδάκι, την βρέχουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Το ταψί μου Νο 36
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη πίτα, νοστιμότατη και καλοψημενη σπανακοτυρόπιτα…
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ. Φυλλο χωριάτικο Ζαγορίσιο
Για την γεμιση
1,5 κιλο Σπανάκι (καθαρισμενο)
4 Κρεμμυδακια φρέσκα
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσακι Άνηθο
2-3 Πράσα
1/2 κιλο Φέτα
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολυ καλα και κόβουμε ολα τα υλικα της γεμισης, τα Σοταρουμε σε μια κατσαρόλα όλα εκτός της φετας μέχρι να μαραθουν λιγο. Τα βάζουμε σε ένα σουρωτηρι για κάνα 10 λεπτό να βγάλουν τα πολλά υγρά τους, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , παπρικα και την φετα, λαδωνουμε ένα ταψί
Βαζουμε 3 φυλλα κατω λαδωνοντας τα εναλλαξ, ριχνουμε την γεμιση και βάζουμε τα άλλα 3 φύλλα απο πανω λαδωνοντας τα κι’αυτα, ραντίζουμε τα φύλλα με νερό και λάδι, τα χαράζουμε σε κομματια και ψήνουμε στους 170° στον αέρα για 40-45 λεπτα
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.