Συνταγές
Υπέροχα τα νηστίσιμα γεμιστά – σκέτη απόλαυση Το αγαπημένο μου φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ντομάτες
Μελιτζάνες
Κολοκύθια μικρά από γλυκό κολοκυθιές
Πιπεριές
Πατάτες
Κρεμμύδια
Σκόρδο
Ρύζι Καρολίνα
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε όλα τα λαχανικά.
Τα ανοίγουμε βγάζουμε το εσωτερικό και τα ψιλοκόβουμε.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και το ψαχνό από τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ρίχνουμε το ψαχνό από τις ντομάτες ψιλοκομμένες.
Αφήνουμε λίγο να βράσουν και προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά, βάζουμε και πατατουλες ανάμεσα, ρίχνουμε λάδι και λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα τα βάζουμε στο φουρνο να ψηθούν και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για γεμιστά τυρολουλουδάκια που θα τα λατρέψεις
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
*Αφού τα πλυνουμε καλά και τα στράγγιζουμε ,τα γέμιζουμε ,τα κλεινουμε όμορφα και τα αράδιαζουμε σε λαδωμένο φορμάκι
*Τοποθετουμε στο φούρνο ,αφού πρώτα προσθέσουμε 1/3 φλ.τσ. νερό και λάδι από πάνω
*Πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη
*Ψήνουμε περίπου 40-50 λ στον αέρα στους 180 β.
Γέμιση:
2-3 ειδών κίτρινα τυριά τριμμένα
Τυρι τσένταρ ψιλκμν.
Φέτα θρυμματισμένη
3-4 κσ γιαούρτι
Λίγο ελαιόλαδο
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου
Θυμάρι φρέσκο η ξηρό
Μαυροπίπερο
Μοσχοκάρυδο
*Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο κάθε λουλουδάκι μου από 1 κσ γέμιση
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.