Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά Πτι φουρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (τύπου βιτάμ)
6 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουτ.σούπας ηλιέλαιο
1 βανίλια
3 κουτ.σούπας άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 &1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Επικάλυψη
1 κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρι (προαιρετικά)
Καρύδα, τρούφα ή ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά και κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και την βανίλια. Τέλος ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου και λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κορνέ με μεγάλη μύτη φτιάχνουμε τα μπισκότα μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° βαθμούς για περίπου 15′ λεπτά (ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα).
Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα. Στη συνέχεια τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και εάν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, τρούφα ή ξηρούς καρπούς. Τα τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και είναι έτοιμα. Σε περίπτωση που δεν έχουμε άνθος αραβοσίτου βανίλια, το αντικαθιστούμε με κορν φλάουρ και προσθέτουμε δύο βανίλιες ακόμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”