Συνταγές
Υγιεινό ελληνικό γιαούρτι παρφέ με λικέρ καλούα και φουντούκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Γρήγορη συνταγή για γλυκό γιαούρτι παρφέ με λικέρ καλούα και λαχταριστά φουντούκια! Ας δούμε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 3 κούπες αποβουτυρωμένο γιαούρτι
- 1 κούπα ελαφρώς χτυπημένη κρέμα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας λικέρ (Kahlua)
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 κούπα σταφίδες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα φιστίκια
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένα και αποφλοιωμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τις σταφίδες με δύο κουταλιές της σούπας ρούμι. Τοποθετούμε το μπολ σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και ζεσταίνουμε για 50 περίπου δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια το βγάζουμε από τον φούρνο, ανακατεύουμε το μείγμα και το ξαναβάζουμε να ζεσταθεί για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Οι σταφίδες θα έχουν απορροφήσει το ρούμι και θα έχουν γίνει ωραίες και χοντρές. Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα φυστίκια και τα φουντούκια με την βοήθεια ενός μίξερ.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και με την βοήθεια μιας σπάτουλας, προσθέτουμε το γιαούρτι, την χτυπημένη κρέμα, την ζάχαρη, τις 2 κουταλιές σούπας ρούμι, την βανίλια και την κανέλα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα με το γιαούρτι στο ψυγείο για μία ώρα περίπου, πριν ξεκινήσουμε το στήσιμο του γλυκού.
ΣΤΗΣΙΜΟ: Παίρνουμε ένα ποτήρι κανονικού μεγέθους και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γιαουρτιού, στον πάτο.
Έπειτα, δημιουργούμε ένα δεύτερο στρώμα από μείγμα φουντουκιών, σταφίδες και λικέρ.
Δημιουργούμε ένα τρίτο στρώμα με την κρέμα γιαουρτιού και για γαρνίρισμα προσθέτουμε λίγα φουντούκια!
Αυτό ήταν! Το γλυκό σας είναι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο και είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε! Καλή επιτυχία!