Ορεκτικα
Είναι υπέροχα και πολύ εύκολα και γρήγορα τυροπιτσίνια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρωτότυπη πολύ ωραία συνταγή κ για παιδιά κ για εμάς τους μεγάλους σε διάφορες εκδηλώσεις – τα σούπερ τυροπιτσίνια!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για την ζύμη
-230 γρ. ελαιόλαδο
-180 γρ. κρασί λευκό
-1 καρότο τριμμένο
-50 γρ. κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα τριμμένα
-530 γρ. αλεύρι περίπου ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
-2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν
για την επικάλυψη
-σάλτσα ή ντομάτα poumaro με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, ρίγανη
-3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
-τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή ανακατεύοντας το ελαιόλαδο με το κρασί. Προσθέτουμε το καρότο, την κεφαλογραβιέρα και αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε στο μπωλ τα υπόλοιπα υλικά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και κατόπιν ζυμώνουμε με τα χέρια.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, σκεπάζουμε το μπωλ και βάζουμε στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Παίρνουμε ποσότητα από την ζύμη με τα χέρια μας και την πλάθουμε σε μπαστουνάκια, τα οποία τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε τα μπαστουνάκια λίγο με τα χέρια μας.
Αλείφουμε τα τυροπιτσίνια με πινέλο και με την σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με το μπέηκον και την γραβιέρα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 190 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “τυροπιτσίνια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού