Γλυκα
Τσίζκεικ πορτοκάλι με ανθότυρο και μαρμελάδα στο multi Χωρίς ζάχαρη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά:
Για την βάση:
90 γραμ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη τριμμένα στο μούλτι
40 γραμ. βούτυρο λιωμένο στο micro
Για την κρέμα:
350 γραμ. ανθότυρο
50 γραμ. γάλα light
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
3 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό
20 γραμ. στέβια σε υγρή μορφή – 4 κουταλιές της σούπας
Για το γαρνίρισμα:
4 κουτ. γλ. μαρμελάδα πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μουλιάζουν.
Φτιάχνουμε τη βάση:
Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο, τα μοιράζουμε σε 4 μπολ, και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
Στο μουλτι χτυπάμε το ανθότυρο μαζί με το γάλα, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ευρύχωρο μπολ.
Συναρμολογούμε:
Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκάλι, στον φούρνο μικροκυμάτων, στύβουμε με τα χέρια μας, και λιώνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνας, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε στο μείγμα ανθότυρου, το μείγμα με τις ζελατίνες, τη στέβια, και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, βγάζουμε από το ψυγείο τα μπολ, τα γεμίζουμε με το μείγμα, και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Γαρνίρουμε την επιφάνεια με την μαρμελάδα πορτοκάλι, πριν σερβίρουμε.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση για όλα τα γούστα.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις!
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!