Συνταγές
Τραγανά και αφράτα κριτσίνια – Πολύ λαχταριστά!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα άσπρα
100 γρ. λάδι, (εγώ έβαλα 50 λάδι & 50 καλαμποκέλαιο), 100 γρ. νερό κρύο (από την βρύση), 250 γρ. αλεύρι σκληρό, 1 κτσ. ξίδι, 1 και 1/4 κτγ. μπέικιν πάουντερ, 1/4 κτγ. αλάτι, 2 κτσ. ρίγανη, 40 γρ. τυρί φέτα, (εγώ έβαλα μοτσαρέλα).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ έχουμε όλα τα υγρά υλικά.
Σέ ένα άλλο έχουμε όλα τα στερεά. Μέσα στα στερεά ρίχνουμε τά υγρά. Για να πάρουμε μία ελαστική ζύμη. Που νά μην κολλάει στα χέρια. (Εμένα χρειάστηκε 50 γρ. νερό ακόμη ίσως να ήταν πιο στεγνά τα άλευρα μου).
Τα κάνουμε μπαλίτσα και το βάζουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 30′ περίπου. Αφού βγάλουμε την ζύμη από το ψυγείο τα κάνουμε μπαστουνάκια τα περνάμε από σουσάμι αν θέλουμε και τα αραδιάζουμε σέ ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για 25′-30′.
Τώρα τα υλικά για τα ολικής
100 γρ. λάδι, 100 γρ. νερό κρύο, 1 κτσ. ξίδι, 130 γρ. αλεύρι σκληρό, 115 γρ. αλεύρι ολικής, 1/2,κτγ. ζάχαρη, 1/4 κτγ. αλάτι, 1 και 1/4 μπέικιν πάουντερ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Όταν τα έκανα μπαστουνάκια τα κύλισα πάνω σε ηλιόσπορο και λιναρόσπορο.
Και αυτά τά έψησα στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30′ περίπου.
Η συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.