Συνταγές
Το πιο ωραίο κέικ αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλα αυγά
380 γρ ζάχαρη
1 βιτάμ 200 γρ
60ml ηλιέλαιο
200ml γάλα
100 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 βανίλιες
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιες κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη .
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το ηλιέλαιο .
Κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και εναλλάξ λίγο αλεύρι που μέσα έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ , λίγο γάλα, λίγο χυμό πορτοκαλιού .
Βγάζουμε σε ένα πιάτο δυο τρεις κουταλιές και ρίχνουμε μέσα το κακάο, μια κουταλιά γάλα και το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα, ρίχνουμε μέσα τα 3/4 από το άσπρο μίγμα, προσθέτουμε και το μίγμα με το κακάο ανακατεύοντας απαλά επιφανειακά και τέλος το υπόλοιπο από το άσπρο .
Επειδή η φόρμα μου είναι μικρή έβαλα και λίγη ποσότητα σε μια μικρή στενόμακρη φόρμα που μέσα ανακάτεψα λιγη τρούφα .
Έψησα στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις για μια ώρα.
Επάνω έριξα κουβερτούρα λιωμένη.
Στο μακρόστενο έριξα γλάσο που εφτιαξα, με χυμό πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη .
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.