Γλυκα
Το πιο ζουμερό κέικ σοκολάτας – Πραγματικά λαχταριστό !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εύκολη γρήγορη οικονομική συνταγή για κέικ σοκολάτας – μιλαμε για κέικ μεγατόνων, σαν σουφλέ .. τόσο ζουμερό
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis
Υλικά
-75 γρ. κακάο ΙΟΝ
-380 γρ. ζάχαρη
-250 ml. νερό ζεστό
250 ml. γάλα
-120 ml. σπορέλαιο
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 μεσαία αυγά
-1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-1 1/2 κ.γ σόδα
-1 πρέζα αλάτι
-ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
για την γέμιση και την επικάλυψη
ΙΟΝ Nucrema με 30% λιγότερη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας με το σύρμα σε ένα μπωλ το αλεύρι, το κακάο, το μπέηκιν πάουντερ και τη βανίλια.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το ζεστό νερό με τη ζάχαρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο. Κατόπιν τα αυγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε και ανακατεύουμε τα υγρά υλικά στο μπωλ με τα στερεά.
Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο τσέρκια περίπου 20 έως 22 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 έως 170 βαθμούς για 30 λεπτά, στον αέρα.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσουν, κόβουμε το επάνω μέρος του κέικ ισιώνοντάς το και το ξεφορμάρουμε.
Με τη σπάτουλα, βάζουμε ΙΟΝ Nucrema και στα δύο κέικ και την στρώνουμε.
Τοποθετούμε το ένα κέικ επάνω από το άλλο και με τη σπάτουλα στολίζουμε το κέικ γύρω γύρω πάλι με την ΙΟΝ Nucrema.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο.
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου “κέικ σοκολάτας” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitrios Makriniotis