Συνταγές
Το παρότσο είναι ένα Χριστουγεννιάτικο γλυκακι που κατάγεται από την Πεσκάρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
100 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
3 αυγά
80 γρ. βουτύρου
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σφιχτά.
Σε ενα μπόλ ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών με τα 30 γρ. ζάχαρη, και τα χτυπάμε με το σύρμα ,προσθέτουμε το αλεύρι και το κρν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Ριχνουμε στο μούλτι τα ασπρισμένα αμύγδαλα με 20 γρ ζάχαρη και τα κόβουμε πολύ καλά. Επειτα τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ρίχνοντας τα ασπράδια τα οποία ενσωματώνουμε απαλά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180° για 50 λεπτά.
Όσο ψήνεται το parrozzo, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Καλύπτουμε το parrozzo με τη λιωμένη σοκολάτα.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή..
Πόσο λαχταριστό και γευστικό γλυκό είναι το τσιζκεικ !?!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Πετρίδου-Γεωργίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα πακέτο μπισκότα Daitsestive .130 γρ βούτυρο 400γρ τυρί κρέμα ,500γρ φυτική σαντιγί, μια βανίλια λίγη άχνη ζάχαρη, ξύσμα κ λίγο χυμό λεμονιού… Μαρμελάδα φράουλα
Συναρμολόγηση:
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, λιώνουμε το βούτυρο κ ραντίζουμε τα μπισκότα (τα στρώνουμε απευθείας στη φόρμα με το αποσπώμενο τσέρκι). Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με την φυτική Σαντιγί κ προσθέτουμε την βανίλια το ξύσμα κ το χυμό του λεμονιού κ την άχνη.
Τοποθετούμε πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη από πάνω κ το βάζουμε στο ψυγείο. Την άλλη μέρα προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρία Πετρίδου-Γεωργίτση-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”