Συνταγές
Το μιλφέιγ με σφολιατίνια σοκολάτας είναι υπέροχο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1.1/2 πακέτο σφολιατίνια σοκολάτας
1 εβαπορέ
2 ποτ νερό
4 ποτήρια γάλα ή( 8 ποτήρια γάλα)
1 γάλα ζαχαρούχο
8 κουταλιές corn flour
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
1κσ. ανθόνερο
1 κσ. κονιάκ
1 κσ βούτυρο Spry -φυτικό
1 κρέμα γάλακτος 200ml
Dream topping με 1 ποτ γάλα
1κσ.τρυφα σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα:
Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ζάχαρη, το corn flour, το ζαχαρούχο γάλα, 3 κρόκους αυγών (χτυπημένους) προσθέτουμε το κονιάκ, ανθόνερο,βανίλια.
Οταν πείξει προσθέτουμε την 1κσ. βούτυρο σβήνουμε την φωτιά βάζουμε και την κρέμαγάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
Βάζουμε σε ταψί που ανοίγει μια στρώση σφολιατίνια και τριγύρω όρθια. Προσθέτουμε την μισή κρέμα, σφολιατίνια, την υπόλοιπη κρέμα.
Από πάνω χτύπαμε στο μίξερ 1 Dream topping με 1ποτ γάλα. Το απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Στολίζουμε με σφολιατίνια και τρούφα σοκολάτας.Στο ψυγείο να παγώσει και ξεφωρμάρουμε.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για γρήγορο και με πολύ λίγα υλικά – Μιλφέιγ σοκολάτας
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.“
Υλικα:
2φακελακια κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτας,
800γρ.γαλα φρεσκο,
2πακετα σφολιατινια,
λίγη ζάχαρη αχνη
Εκτελεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2φακελακια σοκολάτας μαζί με τα 800γρ.γάλα τα χτυπάμε στο μίξερ για 5λεπτα,και ειναι ετοιμη η κρεμα σοκολάτας μας..
βάζουμε σε ένα πυρεξ τα σφολιατινια το ένα δίπλα στο αλλο ετσι να καλυφθεί ο πάτος Ρίχνουμε από πάνω την μισή κρέμα σοκολάτας και καλύπτουμε την επιφάνεια της με μια στρωση σφολιατινια
απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας θρυμματιζουμε τα σφολιατινια που μας περίσσεψαν και τα πασπαλίζουμε πάνω στη κρέμα σοκολατας βάζουμε και ζάχαρη άχνη όσο θέλουμε
το βάζουμε στο ψυγείο για 3ωρες και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Η Συνταγή είναι της κ. Xristina Gewrgiopoulou – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.“