Συνταγές
Είναι όνειρο – Τέλεια γεύση για μία πανέμορφη τούρτα σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι (20 εκ) το τσέρκι
3 αυγά
1/4 της κούπας ζάχαρη
100 γρ αλεύρι για όλες τις ώρες
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο άγλυκο
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ χειρός. Όταν αρχίζουν να αφρίζουν, ρίχνουμε βροχηδόν την ζάχαρη σε 2-3 δόσεις και χτυπάμε καλά ώσπου να μην νοιώθουν πλέον τους κόκκους της ζάχαρης.
Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Τέλος βάζουμε και το ηλιέλαιο.
Ψήνουμε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Το έκοψα σε τρεις πάτους.
Έκανα για την μία στρώση μια σαντιγί με 200 γρ κρέμα γάλακτος και 1/4 της κούπας άχνη ζάχαρη.
Για την δεύτερη στρώση και για την επικάλυψη έκανα μια Γκανάς:
250 κρέμα γάλακτος
180 κουβέρτα
Η ζεσταίνουμε την κρέμα και την φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Το χύνουμε σε εάν μεγάλο μπολ που έχουμε βάλει την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ (όχι με σύρμα) και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Πριν πήξει, την χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός ίσα ίσα να γίνει απαλή μους. Προσέχουμε να μην σφίξει.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΆΚΙ:
3/4 της κούπας νερό,
1/2 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 2 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στήνουμε την τούρτα. Εάν πάτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε καλά, βάζουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, ένα πάτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, βάζουμε την σαντιγί, το τρίτο πάτο και σιροπιάζουμε. Τέλος την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε κατά βούληση.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”