Συνταγές
Τούρτα παγωτό για να δροσιστούμε – Τέλεια έγινε και πολύ νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
100 γρ αλέυρι γ.ο.χ κοσκινισμενο μαζί με 10 γρ μπέικιν
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κ.σ κακάο κοσκινισμενο
Για το παγωτό
1 φυτική κρέμα πράσινη συσκευασία 500 ml
1 ζαχαρούχο
1 ποτ γάλα φρέσκο
1 βανίλια
1κ σ μελι
1 φλ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 κουβερτούρα 200 γρ
2 κ.σ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν καλά προσθέτω την βανίλια σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο και ανακατέυω με απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν.
Εχω στρώσει μια λαδοκολα σε μια φόρμα με τσέρκι 26 εκ αδειαζω το μείγμα και ψήνω στον αέρα στους 170 βαθμούς περίπου 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. Αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω στην μέση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να αφρατέψει και μετά προσθέτω την βανίλια το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα το μέλι και το φρέσκο γάλα και χτυπάω μέχρι να έχω μια απαλή κρέμα
Σε Μπεν μαρί βάζω την κουβερτούρα με 2 κ σ ηλιέλαιο και ανακατευω μέχρι να λιώσει αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.
Συναρμολόγηση
Στην ίδια φόρμα βάζω τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι το σιροπιάζω με το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο που το έχω αραιώσει με λίγο νερό
Στρώνω την μισή κρέμα σκορπίζω βυσσινα και κάνω γραμμες με την κουβερτούρα βάζω το δεύτερο παντεσπάνι το σιροπιάζω βάζω λίγη κρέμα βυσσινα και την υπόλοιπη κρέμα.ισιωνω την επιφάνεια και με απαλές κινήσεις προσθέτω την υπόλοιπη κουβερτούρα
Στόλιζω με ροζετες σαντιγί και φλυδες σοκολάτας
Αφήνω στην κατάψυξη 5-6 ώρες να παγώσει καλά.
Πριν ξεφορμαρω αφήνω 10 λεπτά έξω από το ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.