Συνταγές
Άκρως εντυπωσιακή και νόστιμη τούρτα ντελιτσιόζα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά για την τούρτα
2 αβγά
225 γρ ζάχαρη
175 ml γάλα
100 ml λάδι
165 γρ αλεύρι
40 γρ κακάο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπεικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
50 ml βραστό νερό
Για τη κρέμα
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη λαδόκολλα στον πάτο και στα τοιχώματα τις φόρμας( 20-22 εκατοστών) όπου θα ψήσουμε το παντεσπάνι μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υλικά και στο τελος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε κατευθείαν το μείγμα στη φόρμα και την ακουμπάμε στον πάτο του φούρνου. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί με ένα ξυλάκι για σουβλάκια. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει τελείως.Επειτα κόβουμε το παντεσπάνι προσεκτικά στα τρία.
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας ολα τα υλικά και έπειτα την χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
Το ένα το αφήνουμε όπως είναι.
Στο δεύτερο προσθέτουμε 2 κ.σ. μερέντα.
Στο τρίτο προσθέτουμε 2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή φουντουκιού. Συναρμολογούμε την τούρτα απλώνοντας σε κάθε παντεσπάνι τη διαφορετική γεύση κρέμας. Γαρνίρουμε με σιρόπι φράουλας προαιρετικά Αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες να σφίξει
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.