Συνταγές
Τούρτα με γεύση αλμυρή καραμέλα φανταστική γεύση!! Υπέροχη και σε εμφάνιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για βάση έκανα μωσαϊκό κατσαρόλας για την κάτω βάση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1λ.γαλα το έβαλα στην κατσαρόλα έριξα και 300γρ.γαλα ζαχαρουχο,80γρ. Κορν φλαουερ ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας τραβάμε στην άκρη και ριχνουμε 150γρ κουβερτούρα με 52% το σπάμε σε κομμάτια και την ριχνουμε μέσα στην κρέμα,σπάμε 400γρ μπισκότα πτι-μπερ και ριχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε την βάζουμε σε τσέρκι 22εκ λίγο πιο μεγάλο από αυτό που θα ψήσουμε το παντεσπάνι και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Για το παντεσπάνι:
5 αυγά με 125γρ ζάχαρη τα χτυπάω μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μείγμα μας,κοσκινισουμε 125γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 30γρ κακάο,1κγ.καννελα, 1 μπεικιν το ριχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα μας με τα αυγά και ανακατεύουμε με μια μαριζ απο Πάνω προς τα κάτω το ριχνουμε σε ένα τσέρκι 20εκ.και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c στον αέρα για περίπου 25λεπτα αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε δύο πατους .
Σιρόπι:
1 κούπα νερό,1κουπα ζάχαρη,1 φλούδα λεμόνι βράζουμε για 5 λεπτά εγώ πρόσθεσα και λιγο ποτό ή λικέρ η κονιάκ ό καθένας ωπος προτιμάει.
Για την κρέμα αλμυρή καραμέλα:
χτύπησα στο μίξερ 400γρ κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγυ σαν γιαούρτι η υφή του και προσθέτουμε 400γρ ζαχαρουχο καραμελομενο από το οποίο κρατάμε 2κσ. στην άκρη χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατεψει.
Παιρνουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα ανοξηδοτο μπολ το οποίο να μην εφάπτεται με την κατσαρόλα δηλ.να μην ακουμπάει στο νερό με την κατσαρόλα και το κάνουμε Μπεν Μαρί προσθέτουμε της 2κσ.καραμελομενο ζαχαρουχο με 170γρ κουβερτούρα ιόν καραμέλα με λίγο νερό 30γρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και μετά ριχνω αν έχουμε άνθος αλατιού 1κγ. αλά επειδή είναι λίγο ακριβω μπορούμε να βάλουμε και κανονικό αλάτι αλά μόνο 1/2κγ.
προσοχή να μην μας γίνει αλμυρό και το προσθέτουμε μέσα στην σαντιγυ.
Συρναμολογηση: Στο τσέρκι που βάλαμε την βάση με το μωσαϊκό μας βάζουμε λίγο από την κρέμα μετά από πάνω βάζουμε το παντεσπάνι το βρεχουμε με το συροπι,Μετά πάλι κρέμα παντεσπάνι συροπι κρέμα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Ο στολισμός όλος είναι με ζαχαροπαστα φτιαγμένα όλα στο χέρι.
Η Συνταγή είναι από Dimitra Tatoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.