Συνταγές
Τούρτα Κωκ για κάθε περίσταση – εξαιρετικό γλυκάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
1 κούπα τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
Λίγο αλάτι
2 βανιλιες
Για την κρέμα:
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
400 γρ γάλα
Για το γλάσο:
100 γρ βιταμ
4 κσ ζάχαρη άχνη
1 κουβερτουρα 125 γρ
1 κσ γάλα
Για το σιρόπι:
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού νερό
1 κσ χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το αλάτι τις βανιλιες και λίγο λίγο το αλεύρι.
Βάζουμε το μίγμα σε αποσπώμενη φόρμα την οποία έχουμε βουτυρωσει και πασπαλισει λίγη ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Αφού κρυώσει το κόβουμε στην μέση και το σιρόπια ζούμε.
Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι βάζουμε από πάνω το άλλο μισό παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει. Λιώνουμε τη κουβερτουρα σε μπεν μαρί προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα και το βιταμ.
Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και περιχυνουμε το γλυκό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γιούλα Λαμπρογεωργου-ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”