Συνταγές
Σοκολατένια απόλαυση χωρίς παντεσπάνι – τούρτα βραστή κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κουβερτουρες μαυρες 125 γρ η καθε μια.
1/2 πλακα βουτυρο125 γρ
1/2 κουτι γαλα εβαπορε
1/2 κουτι απο το ιδιο γαλα νερο
1πακετο μπισκοτα παπαδοπουλου
1 μεσαιο κουτι κρεμα σαντιγι ψυγειου
3 κουταλιες σουπας ζαχαρη
3 κουταλιες σουπας κον φλαουρ
2 κουταλιες του γλυκου νες καφε προαιρετικα
1 πρεζα κανελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολα βαζουμε το βουτυρο, το γαλα, την ζαχαρη τις σοκολατες την κανελα
Μολις παρει βραση προσθετουμε τα μπισκοτα μας που τα εχουμε σπασει κομματια με τα χερια μας
Ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια, μολις μαλακωσουν τα μπισκοτα, σε ενα μπολακι βαζουμε μισο κουτι του γαλα νερο και διαλυουμε το κορν φλαουρ,το ριχνουμε στο μειγμα μολις πηξει σβηνουμε την φωτια και ριχνουμε μεσα τον νες καφε.
ανακατευουμε
Σε τσερκι βαζουμε στην βαση και στα τοιχωματα λαδοκολλα και ριχνουμε το μιγμα.
Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει… Οταν ειναι ετοιμη την βγαζουμε απο το τσερκι μας, χτυπαμε την σαντιγί που την εχουμε βαλει νωριτερα στο ψυγειο και την γαρνιρουμε,πασπαλιζουμε με τριμμένα και ολόκληρα μπισκοτα και σιροπι καραμελας,η οπως αλλιως εσεις θελετε.
Εγω χτυπησα και εχτρα μια σαντιγι μορφατ χαρτινη και σχεδον ενα κουτι καραμελωμενο ζαχαρουχο και στολισα απο επανω!!!Το ιδιο γλυκο γινεται κ σε ατομικα μπολακια για παρτι γενεθλια κ βαπτιση.
Συνταγή της Gogo Samiou
Η Εκτέλεση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.