Συνταγές
Ότι καλύτερο – τουρσί λαχανικών σε βάζο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα λαχανικά μου σε όμορφα κομματάκια και σχήματα.και τα βάζουμε στις γυάλες. Σε ένα κουβά με νερό βάζουμε μισό σακουλάκι χοντρό αλάτι. ξύδι . πιπέρι κόκκους κόκκινο και μαύρο. Ψιλοκομμένο σέλινο. Ψιλοκομμένο σκόρδο.
Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το αλάτι. Ύστερα γεμίζουμε τις γυάλες Με την αλμύρα. Τα σφραγίζουμε από πάνω με το καπάκι και περιμένουμε περίπου δύο εβδομάδες μέχρι να είναι έτοιμο..
ΔΟΣΟΛΟΓΊΑ. 1 ΛΊΤΡΟ ΝΕΡΌ. 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΤΗΣ ΣΟΎΠΑΣ ΑΛΆΤΙ ΧΟΝΤΡΌ. 2 ΚΛΩΝΆΡΙΑ ΣΈΛΙΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΟ. 5 ΚΛΩΝΙΆ ΣΚΌΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΑ. ΜΊΑ ΚΟΥΤΑΛΙΆ ΤΗΣ ΣΟΎΠΑΣ ΞΎΔΙ. 1 ΚΟΥΤΑΛΆΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΎ ΠΙΠΈΡΙ ΣΕ ΚΌΚΚΟΥΣ.
Η Συνταγή είναι από Ελένη Παπαδοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξε τους δικούς σου κύβους λαχανικών
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Samara- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
πάντα εποχής λαχανικά και η καλύτερη εποχή είναι το Σεπτέμβριο που υπάρχουν όλα τα λαχανικά σε αφθονία
3 Κρεμμύδια ξερά
2 Κολοκυθάκια
2 Πιπεριές πράσινες
2 Πιπεριές κόκκινες γλυκές
1 Μικρό κομμάτι πράσο
3 Καρότα
1 Κλαδακι
μαϊντανό Φρέσκο
Πιπέρι και κόκκινο γλυκό πιπέρι
1 Μέτρια Πατάτα
3-4Φύλλα σπανάκι
3 Ντοματίνια
Φρέσκο ελαιόλαδο στο τέλος αφού κρυώσει το μείγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε Τα λαχανικά. Με λίγο νερό και αφού μαλακώσουν τα αποσύρουμε από την εστία και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Τα Πολτοποιούμε στο Μούλτι και τα περνάμε από σίτα
Ρίχνουμε τοΕλαιόλαδο το αλάτι το πιπέρι και γεμίζουμε τις θήκες
Τις Τοποθετούμε στην κατάψυξηΟταν Παγώσουν της αδειάζουμε σε σακουλάκια Έτσι μπορούμε να κάνουμε πολλές και να τις συντηρήσουμε στη κατάψυξη
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές για κύβους λαχανικών, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Maria Samara- ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”