Συνταγές
ΤΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΚΛΕΡ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
4 κουταλιες της.σουπας βουτυρο,
1 φλυντζανι τσαγιου αλευρι
1 φλυντζανι τσαγιου νερο,
μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 κουταλια της σουπας.ζαχαρη!
Βαζουμε στην κατσαρολα το νερο,βουτυρο, αλατι και το βραζουμε.2 λεπτα! Ριχνουμε μεσα την ζαχαρη και το βραζουμε 2 λεπτα!
Τελος το αλευρι βροχυδωντας και ανακατευουμε με.ξυλινη κουταλα οταν η ζυμη μαζευτει γυρω γυρω απο την κουταλα την τοποθετουμε σε γυαλινο μπολ και τυν αφηνουμε.5 λεπτα!
Ριχνουμε μεσα 4 αυγα ενα ενα και ανακατευουμε 12 λεπτα!Τοποθετουμε το μιγμα σε κορνε και κανουμε μπαστουνακια μικρα πανω στην λαδοκολα!Τα αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα αφηνουμε 30 λεπτα!Τα ψηνουμε.στους 180 βαθμους.35 λεπτα αντιστασεις πανω κατω μεσαια σχαρα και συνεχιζουμε αλλα.40 λεπτα με λιγο ανοιχτη την πορτα τοποθετωντας μια πετσετα ενδιαμεσα στον φουρνο!
Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα!!ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βαζουμε.στην κατσαρολα 1 λιτρο γαλα με.1 φλυντζανι τσαγιου ζαχαρη να.ζεσταθει!Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της.σουπας γεματες αλευρι αφου προηγουμενως της εχουμε.διαλυσει λιγο απο το ζεστο γαλα!
Ανακατευουμε μολις πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια,3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!Την αφηνουμε να κρυωσει καλα!
ΓΛΑΣΣΟ:
200 γραμμαρια κουβερτουρα
2 κουταλιες της σουπας σπορελαιο
Λιωνουμε την σοκολατα σε μπεν μαρι και προσθετουμε.το λαδι!ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:Παιρνουμε το εκλερακι στο χερι το κοβουμε στην μεση,τοποθετουμε κρεμα και με.προσοχη το βουταμε.στην σοκολατα!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”