Γλυκα
Τα πιο πεντανόστιμα κέικ ειναι αυτά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
200 γρ. Βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. Ηλιέλαιο
320 γρ. Ζάχαρη
Ένα κεσεδακι γιαούρτι αγελαδινό (250 γρ.)
2 βανίλιες
4 αυγά
120 γρ. Γάλα
530-540 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμενο
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Επιπλέον:
2 χούφτες κεράσια καθαρισμένα από το κουκούτσι τους
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φετουλες
Άχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο αέρα στους 180′-175′ C βαθμούς.
Σε μπολ ανάμιξης βάζουμε το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τα αυγά, τις βανίλιες, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα που αναμειξαμε και εναλαξ προσθέτουμε και το γάλα.
Πρέπει να γίνει το μείγμα όπως στα κέικ.
Αν είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα. Λαδωνουμε και αλευρωνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ. Ρίχνουμε στη μια φόρμα το μείγμα και στην άλλη (θα πάρει λιγότερο) το υπόλοιπο. Στη φόρμα με το περισσότερο μείγμα τοποθετούμε πάνω στο μείγμα κερασιά.
Στην δεύτερη τοποθετούμε τα φυλλαράκια μήλου, προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου. Κάνουμε τη δοκιμή με ένα ξυλάκι.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Δύο κέικ με ένα μείγμα
Η Συνταγή είναι από κ. “Helena’s Greek cooking”.